In Haarlem, Voor Haarlem,

Yellow Light wordt georganiseerd in Haarlem. Alle deelnemende creatieve jongeren komen uit Haarlem en omstreken en de opdrachtgevers zijn Haarlemse ondernemingen in het centrum. Tijdens de creatiedagen is er een locatie beschikbaar voor de jongeren om hun product te kunnen maken en waar zij hun opdrachtgever, de contactpersonen van de Haarlemse ondernemingen, kunnen ontvangen. Na de creatiedagen komt er een kunstroute door de binnenstad van Haarlem, alle kunstwerken staan dan bij de bedrijven waardoor er een route langs gelopen kan worden. Deze route heet de Yellow Light route en maakt deel uit van de Kunstlijn kunstroute.

120 hour project + Kunstroute


Yellow Light vindt plaats in de herfst. De 120 uur creatie dagen vinden plaats op 21 tot 25 oktober, waarbij de eerste 24 uur in het teken staat van de kennismaking en concept-/ontwerpfase. Vervolgens zal het product gecreƫerd worden. 25 oktober zal in het teken staan van de voorbereidingen voor de kunstroute. De jongeren en hun opdrachtgever zijn namelijk samen verantwoordelijk voor de presentatie van het eindproduct binnen de onderneming.

Op 2 en 3 november 2019 begint de Yellow Light route en zullen de bezoekers de eindresultaten voor het eerst kunnen bewonderen. Dit is in samenwerking met de Kunstlijn Haarlem. De kunstwerken blijven daarna te zien binnen de bedrijven zodat de bedrijven klanten van elkaar krijgen.