Yellow Light wordt georganiseerd door Tamar Aydin. Tamar is een creatieve jongen van 19 jaar oud en komt uit Haarlem. Dit schooljaar gaat Tamar beginnen aan de studie Industrial Design aan de Technische Universiteit. Hij is de laatste jaren van zijn middelbare schoolcarrière voornamelijk bezig geweest met creatief zijn. Dit omdat hij vindt dat veel creatief bezig zijn hem verrijkt op het gebied van creatief denken, maar ook als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en het uitbreiden van zijn skill set. Zijn creativiteit toont hij op social media. Op zijn kanalen is te zien dat zijn creativiteit uiteenloopt van potten bakken tot theatervoorstellingen. Op dit moment houdt hij zich voornamelijk bezig met video en fotografie. 

Tamar vindt het belangrijk dat de creativiteit van jongeren meer zichtbaar wordt in Haarlem, omdat er zoveel mooie dingen worden gemaakt. Niet alleen op school maar ook buiten school om.

“Yellow Light is ontstaan door hoe ik creativiteit/kunst heb ervaren op de middelbare school. Voor mij was het altijd alsof ik maar iets maakte voor de docent of voor mezelf. Ik vond dat jammer omdat ik het gevoel kreeg dat het daardoor er niet écht toe deed. Uiteindelijk belandde een deel van mijn kunstwerken dan op zolder. Natuurlijk is dit om te leren, maar veel jongeren maken al veel kunst die zichtbaar zou moeten zijn voor de rest van de wereld. Iets dat gebruikt kan worden of tentoongesteld kan worden”. 

Dit geluid hoort Tamar ook veel in zijn eigen (creatieve) kennissenkring terugkomen. Dat is dan ook de reden dat hij hier graag verandering in brengt.